Laiskoja hyvästejä

comments 2
Elämä / kirjoittaminen / Suhteet

Huoneeni oli asunnon suurin ja viilein. Välimeren talvi oli kylmempi kuin olin osannut kuvitella.

Hän ei tullut kertaakaan käymään luonani. Kuukausien kuluessa tajusin toivovani ettei hän edes ehdottaisi sitä. Viimeiset viikot pakkasin hajamielisesti tavaroitani ja mietin miten ottaa esiin se tosiasia ettei meistä tulisi tämän onnellisempia, eikä se riitä.

Lähtöpäivän aamuna kämppis jäi itkemään parvekkeelle. En ymmärtänyt mitä hän itki; aikaa joka oli mennyt vai aikaa jota ei enää tulisi. Minä halusin vain kotiin eroamaan. Kuski ajoi lentokentälle talomme toiselta puolelta. Siellä oli puisto josta en ollut tiennyt. Hyvästelin pikaisesti kaiken tuntemattomaksi jääneen, pyysin mielessäni anteeksi etten ollut jaksanut tutustua. Kotikatu loittoni ja typistyi nimettömäksi osaksi kapeakujaista kaupunkia.

Lähtöselvityksessä laukkuni painoi kahdeksan kiloa liikaa. Kävelin takaisin aulaan, tyhjensin matkalaukusta sattumanvaraisesti tavaroita, jätin suuren nahkalaukun tavaroineen roskakorin viereen ja lensin kotiin.

Palattuani halusin olla hiljaa, ja olinkin. Kaksi viikkoa puhumatta uuden asunnon lattialla. Hiljalleen reipastuin, kai koska oli ”pakko”, aloin asetella tavaroita paikoilleen. Illat istuin levottomana graniitinharmaalla sohvalla joka oli kannettu sisään poissa ollessani. Vaatekaapissa oli kaksi tyhjää hyllyä hänen täysiensä välissä. Täytin ne. Siirtelin limoviikunaa ympäri asuntoa, järjestelin kenkähyllyn kahteen otteeseen. Hänen ja minun, ja sitten: hänen, minun, hänen, minun.

Kevään valo työntyi ikkunoista sisään ja valvotti. Päätimme teettää verhot makuuhuoneeseen. Kävelimme kangaskaupan vierailla käytävillä, juoksutimme sormiamme pakkojen päällä ja mietimme mistä pitäisimme. Valitsimme paksun, tunkkaisen beigen pimennyskankaan jonka synnyttämässä hämärässä nukkuisimme sikeämmin. Viikon päästä sain viestin, että verhot ovat valmiit ja noudettavissa. Sinä iltana päätimme erota.

 

Laura

The Author

Vapaa kirjoittaja ja ihminen.

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s