3.0

Processed with VSCO with b5 preset

 

No niin, mistä aloittaisin.

Jos aloittaisin siitä mitä minulle kuuluu, seuraisi sirpaleinen kokoelma ajatuksia, lauseita ja hetkiä joiden merkityksen olen tajunnut vasta pois kävellessäni.

Yksi niistä hetkistä oli ilta jona istuin ystäväni kanssa viinillä ja keskeytin täysin arkisen keskustelun toteamalla etten ole onneton, mutta voisin olla onnellisempikin. Elämäni on moneen kertaan luettu kirja – tuttu ja toimiva, varauksetta yllätyksetön.

Kinuan seikkailua, mutta mahdollisuuden tarjoutuessa haukottelen laiskasti ja lupaan palata paremmalla ajalla.

Puolisoni osti kesällä uuden auton ja minä pillastuin. Mietin mikä helvetti minua vaivaa.

Olen siis ollut miettimässä, mieleni marginaaleja tyhjentelemässä. Pyyhkinyt horisontin reunamilta turhiksi käyneitä muistiinpanoja jostain toisille kuuluvasta, raivannut kalenteriin puhdasta ajatteluaikaa.

Täytän kahden viikon päästä kolmekymmentä. Kriisistä ei ole jälkeäkään; ei säpsähdyksiä kadulla, ei unettomia painaumia lakanoissa. Käyn rauhallista vuoropuhelua itseni kanssa siitä mihin olen menossa.

Opettelen haluamaan. Huomaan oppivani.

Ihan ensimmäiseksi haluan järjestää juhlat, vaikken koskaan järjestä juhlia. Juhlin kerralla kaikki ne juhlat joita en tule koskaan juhlimaan. Skoolaan menneelle, kaikkeuteni muuttaneelle vuosikymmenelle. Heti perään nostan maljan kaikille niille odotuksille jotka tulen vielä iloisesti pettämään, sekä niille pienille teräville asioille jotka tulen surutta jättämään. Lahjaksi olen pyytänyt pelkkiä kukkia.

 

Laura

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s