Kiintiörakastujat

comments 2
ajattelen / Elämä

Muistiinpanoja, elokuu 2016

 

Elokuun ensimmäinen. Elämme viikkoja joina kesä voi vielä ottaa uuden suunnan – tai leimautua alkamatta jääneeksi.

Ihmiset kulkevat koteihinsa tihkun kastelemia katuja ja toivovat eksyvänsä. Löytävänsä kultaisena kimaltavan illan, hetken josta kaikki mukana vietävät muistot voisi veistää.

Ensinäkemältä voisi ajatella ettei tällä kolmen kuukauden sadekuurolla ollut mitään tähdellistä annettavaa. Ehkä niin. Ehkä tämä puolilämmin harmaus tuonut minun elämääni niitä seikkailuja joita helteisiltä illoilta odotin.

Luottoni on ropisevien viikkojen myötä siirtynyt muihin elämiin.

Tuolla jossain on ihmisiä joille juuri tämä kesä on ollut käänteentekevä. Jossain joku makaa niska hiessä miettien kuinka kertoa tunteistaan ennen kesälomia. Huomenna jossain tämänkin kaupungin pienistä yksiöistä joku herää onnellisempana kuin koskaan aikaisemmin.

Kesillä on kiintiörakastujansa.

Ruokakaupan käytävällä poika pelleilee tuulikaapista lainaamallaan pyörätuolilla. Tyttöjä naurattaa ja hävettää samaan aikaan; heidän silmissään on markettiluomivärin lisäksi sekoitus sokeaa ihastusta ja pelkoa siitä että äiti kävelee vastaan.

Tänäkin kesänä joku rakastuu sateisella rippileirillä. Katseita vaihdetaan iltanuotion ohi ja läpi, kävellään märkää nurmikkoa pitkin nukkumaan ja ollaan ihan varmoja että tätä on rakkaus.

 

 

Laura

The Author

Vapaa kirjoittaja ja ihminen.

2 Comments

  1. Ilona says

    Sinä kesänä, kun olin 17, täytin oman osuuteni tuosta kiintiöstä. Vaikka siitä seurasi kolme vuotta kaikenlaista epävarmuutta ja sydänsuruja (ja lopulta itsenäiseksi kasvamista), se kesä oli sen arvoinen: auringon paahtamat rantakalliot, kutkutus vatsanpohjalla ja valoisien öiden maratonpuhelut.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s