Valehtelija

comments 3
ajattelen / Elämä

Aurinko valuttaa viimeiset paksut säteensä syyskuun päiviin, valo maalaa kultaisia kulmikkaita olohuoneen lattiaan. Kasvi pudottaa lehtensä.

Saatoin nukkua pitkään. Saatoin juoda pienen pullon viiniä yksinäni ennen nukkumaan menoa, ilman aikomustakaan jakaa sitä kenenkään kanssa. Saatoin valehdella juhlissa että minun on mentävä, enkä voi jäädä juomaan kuohuvaa. Saatoin sanoa jotain väsymyksestä, antibioottikuurista ja pitkästä viikosta, lyödä kämmenillä polviin ja nousta. Todellisuudessa halusin juoda viinini yksin ja tanssia.

Valehtelen yllättävän paljon. Kylvän pieniä, pehmentäviä puolitotuuksia. Merkityksettömiä yksityiskohtia. Jos jään kiinni, myönnän heti. Useimmiten en jää. Valehtelen asioissa joilla ei ole muuta kuin kuriositeettiarvoa. Kudon fiktiota puheeseeni puolihuomaamatta, jottei tarvitsisi selittää niin paljon. En jaksa selittää.

Olin museossa viime tiistaina. Eipäs kun keskiviikkona. Joo, keskiviikkona. Vai oliko se…ei kyllä se oli tiistaina.

Ymmärrättekö mitä tarkoitan?

 

 

 

Laura

The Author

Vapaa kirjoittaja ja ihminen.

3 Comments

  1. Maarit says

    Mä teen joskus tota samaa, koska oon oppinut, ettei haluaminen ole pätevä motiivi mihinkään. Niinpä sen sijaan että sanoisi totuuden (”koska mä haluan”), pitää sanoa jotain, jonka kaikki ymmärtää. Siksi on vaikea puhua pelkästään totta. Tietääkseni en oo vielä jäänyt kiinni tästä.

    Tykkää

    • Haluaminen on mielestäni varsin pätevä motiivi, kunhan seuraukset ei loukkaa ketään. Olemme tottuneet painaviin syihin, päteviin perusteluihin. Haluaminen ja hedonismi ovat hyviä syitä!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s