Tarinan taika

Processed with VSCO with f2 preset

 

Myönnän: kaipaan kipeästi aikaa jolloin oli aikaa laahustaa arkenakin pitkän kaavan kautta kirpputorilta toiselle, piipahtaa tuntemattomissa taidenäyttelyissä ja unohtua kahville tuntikausiksi.

Vaikka päivät eivät enää veny entiseen tapaansa, piipahdan silti aina mahdollisuuden tullen pienten kylien kirpputoreille aarteiden toivossa. Hyllyiltä voi löytyä täydellinen aarre, ja taas toisinaan rekit pullistelevat pelkkää puhkikulunutta trikoota.

Tampereella, kirppisten luvatussa kaupungissa on paikkoja mistä valita, mutta taso vaihtelee varsin vilkkaasti; on täyteenahdettuja halleja, ylihintaista kuvun alla kuivunutta pullapitkoa ja paikkoja joista voi löytää yks kaks Jimmy Choot kolmella eurolla. Palvelun taso sekin sahaa kaupungin sisällä kuin vuoristorata. Osa tamperelaisista saattaa muistaa kuinka paikallinen pääprinttimme teki vuosia takaperin jutun kirpputorista jonka palvelu oli luokattoman huonoa. Elettiin aikaa ennen suurta kirppisbuumia, kilpailu loisti poissaolollaan ja asiakasvirta pysyi tasaisen nousujohteisena huonosta palvelusta huolimatta. Kyseinen juttu päätyi lehden kanteen ja kaikkien huulille, ja melko pian tämän jälkeen keskustan kupeeseen alkoikin pulpahdella uusia kirppiksiä. Tuoreiden yrittäjien saavuttua myös vanhojen tekijöiden oli tehtävä ryhtiliike. Tällä oudolla tapahtumaketjulla on merkittävä vaikutus siihen, miksi Tamperetta tänä päivänä kutsutaan Suomen kirppispääkaupungiksi.

 

Processed with VSCO with f2 preset

 

Ulkopaikkakuntalaiset kysyvät usein vinkkejä Tampereen kirppiksistä, enkä ihmettele – tässä kaupungissa ei ole homma eikä mikään kuluttaa kokonainen päivä pelkästään kirpputoreja kierrellen. Mutta koska kaupungissa on rutkasti muutakin nähtävää, asettelevat muualta tulijat ajan säästämiseksi kysymyksensä yhä useammin tiiviiseen käskymuotoon: kerro paras. Ja vuodesta toiseen toistelen itseäni, kuten nytkin: jos sinulla on aikaa vain yhteen, mene Tarinalle.

Tarinalle on aina ilo mennä, niin ostajana kuin myyjänä. Palvelu on kestoystävällistä, myyjien lisäksi muut aarteenetsijät ihastelevat toistensa tekemiä löytöjä. Tarinaa voin suositella puhtaasti jo pelkästään sieltä tekemieni löytöjen perusteella, mutta etenkin muualta tuleville suosittelen paikkaa sen peritamperelaisen tunnelman takia. Rentouden aistii jo ovella, kun kahvilan lattiaa pitkin vastaan kipittävät kaikkien rakastamat kirppiskoirat Kalle ja Rauha.

 

Processed with VSCO with f2 preset

 

Instagramin puolella seuraavat jo tietävätkin, että keväästä seonneena inventoin vaatekaappini ja vein vanhoja vakkarivaatteitani Tarinalle myyntiin (niitäkin joiden perään on kyselty instagramissa). Viikkasin mukaan pinon rakkaita silkkipaitoja joissa joskus asuin, mutta jotka yhdistyvät mielessä jo poiselettyyn elämään ja jäävät nykyisellään käyttämättä. Tarina tarjosi yhteistyön merkeissä pöydän, ja minä kannoin sisään tavarani. Sieltä ne nyt löytyvät, pöydästä E10 ensi maanantaihin saakka.

Olen tehnyt periaatepäätöksen olla kiertelemättä muissa pöydissä oman myyntijaksoni aikana. Sillä mikäli kierrän muut pöydät aina tullessani siistimään omaa rekkiäni, kannan kotiin lisää löytöjä jotka olen pystynyt perustelemaan itselleni mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Tällä kerralla olen pitänyt periaatteistani kiinni varsin menestyksekkäästi – jos täydellistä taivaansinistä pellavapaitaa ja hansikkaan lailla istuvia nahkakorkkareita ei lasketa.

Istun parvekkeella ja kirjoitan tätä iltamyöhään shortseissa. Pellavapaidankin pesin heti kirpparilta kotiin päästyäni, ja se on jo kuivunut kesätuulessa. Suomen hullu kesä, kuinka rakastankaan yllätyksellisyyttäsi.

 

Laura

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s