No emmekä soittele

comments 3
Elämä / Suhteet

Törmään kadulla vanhaan tuttuun. Missä viimeksi näimme, ai onko siitä jo niin kauan! Klassikkotilanne: asetan itseni välittömästi altavastaajaksi tilanteessa jossa kumpikaan ei ole soitellut. Katson ohi, olen kaivavinani laukunpohjalta jotain, törmään kalenteriin ja ehdotan kahvia. Pyydän anteeksi vaikken ole pahoillani, ehdotan parin viikon päähän alkuiltaa jona voisimme keinotekoisesti mahduttaa itsemme osaksi toistemme jo täysiä elämiä. Olishan se kiva taas nähdä. Nostalgian paino on armoton ja pyhä.

Kuinka monta kertaa olen valehdellut lennosta että pitäis kyllä nähdä.

Pitäis kai.

Soittaa, vaihtaa vuosiksi venyneitä kuulumisia, kuroa hatara yhteys umpeen. Huomata puheenaiheiden pysyttelevän siellä missä silloinkin, samoissa liikkumattomissa asioissa. Luetella ulkomuistista lista kaikesta tapahtuneesta, samoilla moneen kertaan käytetyillä äänenpainoilla, leikkiä lusikalla ja huomata että vastapäätä voisi istua oikeastaan kuka tahansa. Raaputtaa tunnin pari tyhjää arpaa, nauraa eri korkeuksilta ja huomata ettei keskinäinen hiljaisuus kanna kuutta sekuntia kauempaa. Huomata lähtiessään lausuvansa samat kuolleena syntyneet lupaukset siitä että pitää hei oikeesti nähdä useammin, ottaa ihan asiakseen, soitella. Kävellä kotiinsa tajuten ettei koskaan oikeastaan kaivannutkaan.

Milloin minä opin.

Törmäsin taannoin entiseen heilaan täysin yllättäen, kuuden vuoden tauon jälkeen. Oli virkistävää huomata kuinka tarve hiljaiseselon selittelylle loisti poissaolollaan: aikoinaan tumpattu romanssi antoi oikeutuksen sille, ettei toisen nykyisestä elämästä tarvinnutkaan olla millään tavalla kartalla. Vaihdoimme kuulumiset, nauroimme menneille ja jatkoimme sitten omia reittejämme. Perään hän huikkasi: ”Ehkä nähdään taas kuuden vuoden päästä.” Ehkä.

 

Laura

The Author

Vapaa kirjoittaja ja ihminen.

3 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s