Saa toivoa

comments 2
Mielipide

 

Vaikka vuoden vaihtuessa tapanamme on kuoria pois kaikki edeltäneen vuoden epäoonistumiset ja ottaa opiksi kompastumisistamme, en voi olla ajattelematta kaikkia niitä kertoja jolloin lupasin palata asiaan sitä kuitenkaan tekemättä.

Lupasin kertoa matkoistani, ajatuksistani ja löytämistäni salapaikoista. Kuinka monet kerrat te olette toivoneet minulta asioita, ja kuinka monta kertaa olen luvannut tarttua toiveisiinne. Olen päättänyt, luvannut ja unohtanut yhtä monta kertaa. Jättänyt lupaukset ilmaan ja päästänyt hiljalleen irti.

Vuodelle 2018 en aio luvata mitään. En sitä että ryhdistäytyisin, tarttuisin kiinni kaikkeen taakse jääneeseen ja rakentaisin siitä jotain järkevää. En aio luvata sadatta kertaa olevani enemmän läsnä, kirjoittavani tänne useammin – sillä kun viimeksi tarkistin, vuorokausiini ei ollut vieläkään myönnetty lisätunteja.

Vuonna 2018 minä aion kirjoittaa. Mutta en tiedä vielä mitä ja minne. En ole kirjoittanut kunnolla pitkiin aikoihin. En työkseni, en edes huvikseni. Olen kyllä elänyt ja ajatellut kirjoittamista, haaveillut siitä. Pedannut petini, maksanut veroja ja vetänyt henkeä. Ottanut etäisyyttä unelmiini kirkastaakseni itselleni mitä oikeastaan edes haluan. Olen jättänyt asioita ajatuksen tasolle – niin teen aina kun aihe on tarpeeksi tärkeä. Hilloan aikeitani parhaimmillaan vuosikausia, toivoen että ne löytäisivät ajan kanssa muodon jossa syntyä. Tai jonkun joka ottaisi niiden kulmasta kiinni ja levittäisi ne.

Saahan sitä toivoa.

Laura

The Author

Vapaa kirjoittaja ja ihminen.

2 Comments

  1. Valonen says

    Tein itsekin mielenkiinnosta sen 9 kuvan kollaasin somesta tältä vuodelta. Pino tän vuoden juttuja muistuttaa lähinnä siitä, että elossa ollaan ja on muistettu tehdä omannäköistä elämää. En kuitenkaan enää usko tällaisiin aikakäsitteisiin, kalenterin juhlapyhiin, odotuksiin tai vuodenvaihteen lupauksiin. Tärkeintä on ottaa vastaan se, mitä sulle annetaan ja olla läsnä kohtaamisille, oli ne sitten ohikiitäviä tai elämänkestäviä. Ne auttaa sut pystyyn, kun tulee varjojen vuoro, kun elämän kiertokulku näyttää mahtinsa ja oot hetken polvillaan. Siksipä, olen tänään kuin eilenkin. Avoinna huomiselle ja vaikka Sinulle :). Joten tältä kantilta ajeltuna, olet tehnyt juuri sen mitä on tarvinnutkin Laura :).

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s