Ajassa kiinni

Lauantaina iltapäivällä puhelin kilahti. Ystäväni kertoi edellisiltana pubissa syntyneen idean spontaaneista halloween-bileistä eskaloituneen vuorokaudessa toteutukseksi asti: juhlat alkaisivat kahden tunnin kuluttua.

Täällä on silmämunia, kasvomaalit ja oranssia ruokaa! 
Siirsin koko viikkoa värittäneen väsymyksen sivuun, pistin kahvin tippumaan ja kaivoin esiin asuntomme naamiaisirtaimiston: kruunut, naamiot ja irtokorvat (joita on sattumoisin siunaantunut keskimäärin kahdet asukasta kohti…). Valitsin roolini, loput rekvisiitat pakkasin mukaan bileisiin. Loppuillasta pöydän ympärillä istui jänis, Minni-hiiri, krapulainen kummitus, prinsessa, pari kissaa ja hiiri.
Illan kuumimmaksi keskustelunaiheeksi nousi se uskomaton fakta, että olimme todella saaneet haalittua kokoon porukan näin lyhyellä varoitusajalla. Tällainen oli normaalia vielä seitsemän vuotta sitten, nykyään todennäköisyydeltään lähes lottovoittoon verrattava suoritus. Tuolloin illat venyivät eikä ketään odottanut muu kuin tulevaisuus, joka sekin oli vain abstrakti käsitteenrepale. Nykyään aika on saanut raamit; on työkomennuksia, lapsia, muuttoja kauas ja kauemmas. Yksien rapujuhlien järjestäminen vaatii tänä päivänä infernaalista kalenterivalssia, joka sekin lopulta päätyy ulosrajaaviin kompromisseihin.
Istuessani ystävieni ympäröimänä, tajusin olevani juuri siellä mihin koko taannoinen irtiottoni oikeastaan tähtäsi. Tällaisesta hetkestä olin haaveillut salaa kuukausikaupalla. Pää tyhjänä tulevaisuudesta, kiinni käsilläolevassa minuutissa.
Laura

2 Comments

  1. Hyvin usein tuntuu siltä, että porukka on helpompi saada kasaan spontaanisti kuin suunnittelemalla kalenterit kädessä kaikille sopivaa iltaa, viikonloppua, viikkoa tai edes kuukautta. Tulevaisuudessa on aina jotain suunniteltua, nykyhetki nytkähtelee eteenpäin omalla painollaan ja kutsuun on helpompi vastata kyllä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s