279. päivänä

comments 8
Mielipide

En aio säästellä näitä sanoja vuodenvaihteeseen, sillä osaan summata menneen vuoden varsin tarkasti kuluneiden 279 päivän perusteella. Tämä vuosi on ollut sanalla sanoen hullu.

Kun elämään kiilautuu monta suurta kokonaisuutta yhtä aikaa, vedän syvään henkeä ja käperryn itseeni. Sukellan omiin aivoihini ja pysyn siellä niin kauan kuin on tarvis. Ääneeni ilmestyy ohut lyijynraskas vire, kulmakarvojeni väliin halkeaa syvä ryppy merkiksi siitä että nyt ei ole hyvä hetki. Ei nyt, eikä huomenna. Siirretään suosiolla ensi viikkoon (jos sinnekään).

Tällainen toimintatapa toimii vallan mainiosti jos esimerkiksi sattuu elämään yksin tyhjiössä. Muussa tapauksessa se läikkyy joka puolelle, tahrii tarkoitusperät ja keskustelut.

Tämä vuosi on tehnyt minusta aika ajoin sietämättömän.

Puhun mutten kuuntele, etuilen asioineni ja vakuuttelen itselleni että huolteni elopaino on suurempi kuin kaikkien muiden yhteensä. Vastaan tuhahdellen ja lyhyesti, en jaksa selittää kahdesti enkä todellakaan kolmesti. Istun etäälle, katson ali, ohi ja katonrajaan. Olen kuuntelevinani ja läsnäolevinani, vaikka todellisuudessa järjestelen omia mielenpäällisiäni tärkeysjärjestykseen.

Tila ympärillä täyttyy sanattomilla tarpeilla. Kuuntele minua, tule lähelle (mutta älä liian), anna aikaa, anna tilaa. Anna kaikkesi saamatta varsinaisesti mitään.

Piirtelen varpaalla viivoja lattiaan. Odotathan omaa vuoroasi tässä.

Seisoessani aamulla kylpyhuoneen peilin edessä yhden jälleen huonosti nukutun yön jälkeen, päätin että nyt riittää. Annoin kyynelten valua sen minkä valuivat, taputtelin naaman pyyhkeeseen ja sutaisin hiukset ylös. Tein pikaisen laskutoimituksen. Tätä vuotta on jäljellä 87 päivää. Mikä sattuma. Se on nimittäin juuri sopiva määrä kaiken muuttamiseen.

 

Laura

The Author

Vapaa kirjoittaja ja ihminen.

8 Comments

  1. Anonyymi says

    Voi Laura!! ❤❤❤ Juuri näin, aina on sopiva hetki ajatella asiat toisin ja käydä suoraan toteutukseen. Terkuin, nurkkaruusu

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s