Futuurille uskottomat

comments 8
Suhteet

Ulko-oven nimikyltti on teipattu. Sukunimiä on nyt vain yksi.

Istun kuihtuneen mummoni keittiössä, yritän auttaa ranskankielisen kanavan kanssa ja kuunnella samaan aikaan surun värittämää puhetta. En tiedä mistä tämä suru oikeastaan koostuu, siihen sekoittuu paljon riittämättömyyttä, sanomattomia sanoja ja kaikuja vuosikymmenten takaa. Tottumusta ja tottumisen tuskaa.

Juomme kahvia, kerron viidettätoista vuotta etten käytä maitoa tai sokeria. Lupaan korjata television mutten voi korjata kaikkea. En sitä surua joka velloo vielä alkuvuoden jäljiltä löytämättä osoitettua paikkaansa, leviten siten jokaiseen minuuttiin ja lauseenmutkaan. Kaikkialle.

Kuuntelen puhetta jälleennäkemisestä, lähtöä seuraavasta perillepääsystä. Odottajista. Vastaanotosta jota värittää vuosikymmenten anteeksianto ja yhteisesti sovittu unohdusten ketju. Kasvoilleen leviää ohut optimismi, usko täyttää hetkeksi surun uurtamat uurteet.

Välillemme repeää kapea kuilu jonka ylle levitän jälleen kerran vaitiolon vaipan. Tiedämme hyvin molemmat että se on siinä, yritämme puhua samaa kieltä yli huutamatta.

Nyökytän ääneti pöydän toisella puolen. Santsaan toisen kupin ja kuuntelen. En usko kuolemanjälkeiseen perillepääsyyn. En usko että portilla ollaan vastassa. Uskon samaan kuin viime tekstin kommenttien Sanni: kun sydän pysähtyy haluamatta jatkaa, olevaisuus vain kerta kaikkisesti lakkaa. Se on minun olemiseni päätepiste ja siihen hetkeen asti minuudellani on aikaa. Ajatus on tietyllä tavalla sietämätön mutta keveäksi tekevä. Liikkeellepaneva.

On sanottava sanottavansa täällä ollessaan. Ei kannata siirtää sitä uskon varassa kelluvaan futuuriin, joka on olemassa vain heille jotka päättävät uskoa.

 

Laura

The Author

Vapaa kirjoittaja ja ihminen.

8 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s