Mereltä tullut

comments 3
Mielipide

Olen perillä. Kirjoitan tätä takapihani valkoiselta muovituolilta käsin.

Saavuin eilen aamupäivästä, kahden tunnin yöunilla, jäin ainoana bussista tähän kylään. Kuski tiputti minut tomuisen tien varrelle, osoitti kädellään oikean talon ja häipyi helteestä huokailevien turistien kanssa.

Asuntoni on simppeli mutta suuri, takapihan kaskaat laulavat yöt läpeensä, jossain maukuu helteen laiskistama kissa. Nälkä sillä ei ole – täällä kadun kasvateista pidetään hyvä huoli.

Kapusin kattomme uima-altaalle, tuijotin tasaisen sinistä taivasta ja kuuntelin hotellinomistajan pojan ilakointia. Muistin taas ymmärtäväni tätä kieltä, näitä ihmisiä. Jätin epähuomiossa kreikan kielen kirjani Suomeen, nyt tajuan pärjääväni hyvin ilmankin. Yhtä varma en ole siitä, pärjäänkö kahdella kirjalla jotka nappasin kirjastosta lähtöä edeltäneenä iltana. Niistä lisää myöhemmin.

Tämä kylä on turisteille rakennettu, kaikki siinä; allasbaarit, autovuokraamot, ostoskadun puihin köytetyt vesilelut ja tavernat saksalaisine käännöslistoineen. Lähikaupan hyllystä saa soijamaitoa, riisikakkuja ja kaikkea sitä mitä kotonakin odottaisi löytävänsä. Saari on sukupolvesta toiseen palvelemaan syntynyt – kreikkalainen konstailemattomuus on joko konseptoitua tai sitten sitä ei ole.

Sitten on meri, kaikille yhteinen ja ikivanha. Kysyin respasta suuntaa, käännyin portilta oikealle ja alas. Huoltoaseman kohdalla alkoi kohista, seurasin ääntä ja rannalta palaavien verkkaista vastavirtaa. Sitten olinkin jo siinä, keskellä rantaan lyöviä aaltoja. Raahustin raukeana rantaviivaa, korkeimmat kuohut kastelivat paidan helman.

Painoin kantapäät hiekkaan ja mietin mummuani, joka jaksaa aina sanoa että minussa on jotain paahteisen välimerellistä. Olen kotonani vähän kaikkialla, kannan geeneissäni mukana palasia sieltä ja täältä.

Laura

The Author

Vapaa kirjoittaja ja ihminen.

3 Comments

  1. ”Olen kotonani vähän kaikkialla, kannan geeneissäni mukana palasia sieltä ja täältä.”

    Jäin vallan jumiin tähän lauseeseen. Samaistun moneen asiaan sun blogissa, mutta tähän erityisesti. Kiitos, että olet ja kirjoitat!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s