Idän kateellisin

comments 19
Suhteet

Mökkiin kantautui aamulla ilouutinen, joka tosin taipui vain minuutissa tragediaksi. Hyvä uutinen: Eurojackpot-jättipotti tipahti Tampereelle. Huono uutinen: se tipahti länsi-Tampereelle.

Pieni oppitunti ei-tamperelaisille: kaupunki jakaantuu Tammerkoskesta kahtia itään ja länteen, ja suurin osa syntytamperelaisista on vahvasti leimaantunut jommalle kummalle puolen. Minä ja sukuni olemme ties monennen polven itä-tamperelaisia, mikä näkyy varsin puolueellisessa asumiskäyttäytymisessämme. Kävin asiasta taannoin esimerkillisen keskustelun mummoni kanssa.

Minä: ”Mites tää palvelutalo, tää vaikuttaa hyvältä! Oma erillinen asunto, mutta palvelut alakerrassa; ravintola ja päivystävä sairaanhoito. Kiva pihapiiri, ei yhtään laitosmainen.”

Mummo: ”Ai. Joo! Missä se on?”

Minä: ”Lentävänniemessä.”

Mummo: ”No ei! Sehän on ihan väärällä puolella! En mää sinne mene.”

Minä: ”No mites tää? Ei päivystävää hoitajaa, mutta muuten pätevän kuuloinen. Viriketoimintaa, mutta ei mitään piirileikkejä. Tää olis Pispalassa.”

Mummo: ”En mene! Amurissa menee raja – ja sekin on liian lännessä.”

Takaisin tähän päivään. 87 miljoonaa lossahti siis Lielahteen, aivan liian jyrkästi länteen tästä perheestä katsottuna. Asian kuultuaan itä-tamperelainen äitini on laahustanut mökissä pitkin päivää voihkien. Avoimesti kateellisena huokailee ja viittaa asiaan kuin puhuisi suuronnettomuudesta.

”Mää en oikeesti kestä sitä Lielahden juttua.”

 

Laura

The Author

Vapaa kirjoittaja ja ihminen.

19 Comments

 1. Anonyymi says

  Mummollesi voimia ja tsemppiä. Toivoakin on vielä, sillä voittaja ei uutisten mukaan ole vielä ilmoittautunut. Ties vaikka heittänyt lappunsa epähuomiossa roskien mukana pois… ��

  Sylvia

  Tykkää

 2. Olemme analysoineet päämme puhki miettien MILLAINEN voittaja on. Millainen on ihminen joka tekee vain yhden rivin lapulle? Ehkä tiukkatuloinen eläkeläinen tai optimistinen opiskelijanuorukainen? Ehkä joku joka ei koskaan voita ja juuri siksi laittoi vain kaksi euroa likoon – vaiko joku joka uskoi voittoon jo yhdellä rivillä?

  Uskomaton mäihä.

  Tykkää

 3. Oli ihan pakko linkata tämä juttu itä-tamperelaisille likoilleni, voin niin kuvitella samat reaktiot heiltä vuosien päästä 😀 Muutenkin täytyy kehua, olet mielettömän hauska ja hyvä kirjoittamaan. Näitä tekstejä lukiessa tulee aina ikävä Tampereelle. Jatka samaan tapaan, aidosti ja rehellisesti maustettuna tamperelaisella huumorintajulla!

  Tykkää

 4. HA! Olipas napakan piristävä ja hyvä teksti! Kiitos fb-viestisi, löysin tänne. 🙂

  Kyllä siellä Länsi-Tampereella on nyt universumin ison kyttäys menossa naapureiden kesken. Siskon mies juuri mietti että josko sitä kävis koeajamassa jonkin ökyauton luu ikkunasta ulkona, tai mahdollisesti mallista riippuen katto alhaalla ja kurvailis silleen sopivan rauhallisesti naapurustossa ja ehkä jopa parkkeerais muutamaksi tunniksi kotipihaan, niin saiskohan sitä kovinkin nopeesti lisää kahvikutsuja ja uusia kavereita? Asuvat siis juuri siellä surullisenkuuluisassa paikassa minkä nimeä en kyllä ilkeis kolmea kertaa peräkkäin toistaa.

  Näin wannabeeviherpiipertäjän, ratikkaa tuolla ulkona pysäkillä jo nyt odottavan ja keskustassa-asuvan, lattea litkivän näkökulmasta on äärimmäisen vaikeaa nähdä mitään hyvää siinä että voitto meni Länsi-Tampereelle.

  Tykkää

 5. Hahhahah! Ihanaa että löysit tänne!

  Mutta toisaalta, jos voitto meni länsi-tamperelaiselle, saattaa hän tehdä fiksun ratkaisun ja muuttaa tänne oikealle puolen, hahaa! Mää niin näen tän: Cittarilla on varmaan ollut lähipäivinä väkeä kun pipaa. Sitä analysoinnin määrää!

  Tykkää

 6. ''Mää en oikeesti kestä sitä Lielahden juttua.'' Hahaha ja SAMAISTUN. Alkoi oikeen ääneen naurattamaan täällä toimistolla. Ihana Laura ❤

  Tykkää

 7. Haha, vai että länsi-Tampereelle se voitto napsahti. No, mehän ei täällä idässä semmosesta piitata. Pitäköön miljoonansa.

  Koskessa menee raja, ei mahda mitään. Kerran oon asunu Tampellassa, ja se oli kyllä rajua, kun parvekkeelta näky sinne vastapuolelle! Nyt ollaan onneksi juurruttu tukevasti tänne TAYSin kulmille. Kyä täälä on kaikki, mitä ihminen tarttee.

  Tykkää

 8. Anonyymi says

  Aivan loistava teksti!
  Siskoni asui opiskeluaikana Amurissa ja suuresti paheksuin tällaista takinkääntöä länsi-tamperelaiseksi. On hänkin kyseisen hairahduksen jälkeen palannut järkiinsä ja asuu nykyään turvallisesti Itä-Tampereella. Koski on raja, piste.

  Tykkää

 9. Ihanan Lauran ihania kirjoituksia 😍 Kosken itäpuolella asuminen on itsestään selvää. Mutta nykyään myös Hervannassa on tiukka rajanveto; pohjoinen vaiko etelä. Itse itäisen kosken puolen asukkina en voinut kuvitella asumista eteläisessä Hervannassa.
  Tooivottavasti sulle kuuluu hyvää? Mukavaa tulevaa kesää!

  Tykkää

 10. Siru moi! Kiva kuulla susta!

  Siis itsehän olen ETELÄ-HERVANNASTA, ja hyvin selkeästi sille puolelle juurtunut. Nämä on niin hassuja (mutta vakavia) asioita, ei vaan voi vaihtaa kun on puolensa valkannut!

  Ihanaa kesää! Pus!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s