Vessassa valaistunut

 

 

Huh. Huh huh.

Lauantaina kävi selväksi, ettei tauti ollutkaan vielä kohdallani ohitse. Olin koko menneen viikonlopun oman peräsuoleni panttivankina omassa kodissani. Kun sunnuntaiaamuna sopersin sairaanhoitajalle puhelimeen tilannettani, spontaani reaktionsa oli ”Voi herranjumala!”.

Näin voi puhua vain ihminen, jolta on riisuttu kaikki puolustuskyky. Ja joka on käynyt vessassa 50 kertaa vuorokauden sisään (tämä ei ole vitsi, ei edes paisuteltu läppä).

Olen kirjoittanut ummet lammet masennuksesta ja nyt kakasta, enkä silti ole ehdolla vuoden someteoksi. En enää tiedä mitä tehdä.

Tai itse asiassa tiedän. Jos nyk. Buddha (ent. Gautama) valaistui istumalla viikkokausia viikunapuun alla, Laura Tähkävuori valaistui istumalla vuorokauden vessanpöntöllä. Tyhjentäviä kokemuksia varmasti molemmat, en vähättele.

Mutta siis. Tajusin löytäneeni jälleen sen bloggaamisen ilon jonka hetkeksi jonnekin kadotin. Siellä se oli – kaikkien pakkojen, paineiden ja pitämisten takana, nurkkaan unohdettuna. Halu tehdä.

Blogi täyttää ensi viikolla kolme vuotta. Siinä ajassa  se on ehtinyt seilata vaikka missä. Sitäkin mietin: kuinka paljon olen saanut verrattain vähässä ajassa. Palkattomasta palkalliseksi ja takaisin. Kun kirjoitin ensimmäiset tekstini, en todellakaan osannut odottaa minkälainen maailma niiden kautta avautuisi. Sopimuksia, skumppaa ja pikkusuolaista, ja siinä sivussa lukemattomia tyhjiä kädenpuristuksia.

Punnitsin pitkään päätöstä lähteä omilleni. Kuka hullu nyt tekisi palkatta samaa mistä oli siihen asti maksettu rahaa! Lähteä nyt omin päin sooloilemaan ilman minkäänlaista suunnitelmaa tai kasvustrategiaa. Mutta sen tein, ja olen ollut päätökseen pääosin täydellisen tyytyväinen.

Nyt kaipaan jotain uutta tällekin tontille. Lokakuisen muuton jäljiltä sivu on edelleen niillä sijoillaan, vähän kesken ja asioita vailla. Virtuaaliset nurkat kaipaavat kipeästi freesausta, ehkä jotain toimintojakin? Kertokaa jos jotain kaipaatte – nyt on oikea hetki sille.

Laura

10 Comments

 1. Oi voi, sulla on vissiin ollut ihan tosi rajuna toi tauti, ihan pyllystä (pun intended). Varaudu siihen, että voipi kestää jonkin aikaa, että saat täyden energiasi takaisin!

  Mä olen niin old school vanha kurppa, että mua kiinnostaa blogeissa vain tekstisisältö ja satunnaiset nätit valokuvat, jotka saavat liittyä tekstisisältöön tai sitten niiden ei tarvitse liittyä yhtään mihinkään.

  (Totta puhuen mä en edes tiedä, millaisia toimintoja blogeissa nykyisin on ja mitä pidetään freesinä. Mut mä oonkin vähän nolo.)

  Tykkää

 2. Siis, ei oo todellista! Toivottavasti nyt on Ohi!♡ huh…

  Nuo ”tyhjät kädenpuristukset”. Tunsin sen -onton tunteen- pallean reunoilla tuon luettuani. Olen liikaa saanut kätellä näitä käsiä, ja nyt osaan jo ennakkoon vaistota, milloin se eksyy eteeni. Oppirahat kuitattu ;D Hienosti taas kirjoitettu!

  Ei tulisi mieleenikään edes ehdottaa tälle tontille mitään!? Koska, tää on Ihana ☆

  Tykkää

 3. Kirjoitat niin taivaallisen hyvin, että suurin osa blogeja kalpenee rinnallasi. Sinulla on sanat, joten blogi, jossa on muutama mainoskuva tyhjän tekstin kanssa ei ole mitään. Sinä sanojen taituri jatka hienoa tietäsi, ties mihin (se) johtaa…

  Tykkää

 4. Mäkin ole nolo ja old school: tekstisisältö ja satunnaiset kuvat riittää. Ja sekin, että postailee harvakseltaan mutta harkitusti. Täällä on mun mielestä kaikki just hyvin!
  MM

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s