Miss Maaliskuu

 

Lisääntyneellä valolla on monia vaikutuksia, enkä puhu nyt pelkästään niistä ihanista pisamiin ja piristymiseen liittyvistä.

Olen äärimmäisen onnellinen siitä että linnut palaavat, lätäköt sulavat, ihmiset hymyilevät vähän vahingossakin enemmän. Sitten, vähän vahingossa kai minäkin, katsahdan kaiken kirkkauden keskellä peiliin ja joudun toteamaan että ei hyvä luoja. Naamasta näyttää valuneen kaikki elollinen aines jonnekin, kenties heräilevän luonnon polttoaineeksi.

Alati lisääntyvä kirkkaus paljastaa pölyisten nurkkien lisäksi kuivan ihon, maanis-depressiivisesti käyttäytyvän kuontalon ja tummat puolikuut silmien alla. Sitä katsoo ennätyskalvakkaa ihoaan hieman tyrmistyneenä, kuin syväunesta herätettynä. Siis, tuoltako minä näytän? Miksei kukaan ole sanonut mitään?! Missä on se silkkitakissa hiihdellyt mamselli joka puhui lempeällä äänellä itsensä hyväksymisestä?

Talven hämärässä vartalo näytti linjakkaalta, hennon oliiviselta. Nyt se muistuttaa lähinnä turvonnutta vesiruumista.

Googlaa: suihkurusketus, äkkilähdöt, palkaton vapaa.

Ei voi enää kietoutua villatakkiin (hiki), eikä kävellä vielä paljain nilkoinkaan (vilu). On aivan valmis heittämään painavilla talvikengillä vesilintua, sisällä on kuuma tai kylmä, kaduilla kolmen sentin sepelikerros, kengässä kolmasosa siitä. Naama kukkii, neilikat ei. Koko ajan nälkä. Eikä mikään näkkärin nälkä vaan sipsin, suklaan ja vaahterasiirapin nälkä. Keho huutaa ruokaa kuin nälkiintynyt – jota se ei todellakaan ole.

Kaiken kirkkauden keskellä kutittaa, kiristää ja väsyttää vuoristoratamaisesti.

Neiti kevät on tullut kaupunkiin.

Laura

7 Comments

 1. Ah, kyllä! Etenkin nyt äskettäin vatsataudista toivuttuani olen katsonut peiliin ja todennut juurikin tämän, että ei helvetti sentään, ei tämä ole todellista ja, joo, miksei kukaan ole sanonut mitään. Tuntuu että olen vanhentunut talven aikana vähintään 10 vuodella. Mikään määrä kosteusvoidetta ei riitä! Kriisi! Saako mennä jonnekin kannon alle piiloon? 😀

  Tykkää

 2. Jes!
  Mä vedin kyllä (en hirveesti tykkää käyttää..mut välillä pakko)!jo hieman rusketusta purkista. Auttoi!
  Sitten join reilu puoli litraa oliiviöljyä muutamassa viikossa, ja jopas ilme alkoi kirkastumaan taas ♡
  Onneksi se tästä taas lähtee rullamaan! Ihana, ihana kevät!

  Pus!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s