Joulu paketissa

 

Taas täällä. Sen siitä saa kun lomailee – alkaa kummasti kirjoittaminen taas kiinnostamaan.

Myönnetäänköhän muuten jossain apurahaa luovaan oleiluun? Paineettomaan löllöttelyyn jonka lopputuloksena aivojen luovat osiot aktivoituvat kuin itsestään – yhtäkkiä sitä haluaa kirjoittaa runoja, luonnostella muotokuvia, soittaa pianoa. Mistä sitä tietää millainen Tšehov sitä on jos ei ole koskaan aikaa ottaa selvää? Pitääpä lotota.

Alamme hiljalleen hyvästellä joulua. Jostain tuolta se varkain tuli, jonnekin tuonne se hyvästejä jättämättä häviää. Joka vuosi sama juttu. Yllä kuva menneiden päivieni pyhätöstä jossa söin, luin, nukuin ja todistetusti join kahvia. Yritin myös katsella Hobitti-elokuvia, mutta nukahdin viidennen minuutin kohdalla.

Minä: ”En kyllä tajua mitään näiden velhojen hommista.”
Hän: ”Laura, noi on haltijoita.”
Minä: ”Sama asia.”

Ainoa kiinnostava asia koko Hobitti-trilogiassa on haltijakieli, jota tietysti suvereenisti puhuin pitkin iltaa. Olen sillä tavalla nopea oppimaan.

Ja niin: pelasin yatzya. Korjaan: pelasimme yatzya. Sanoinko jo että joulumme oli parisuhdekriisitön? Anna mun nauraa. Kun lasketaan yhteen viisi noppaa ja kaksi huonoa häviäjää, saadaan aikaan kireätunnelmainen joulupäivä sekä lupaus siitä ettei peliin kosketa ennen ensi joulua.

Laura

8 Comments

 1. Olen yrittänyt katsoa sitä ykköstä nyt kaksi kertaa. Ekalla kerralla nukahdin ensimmäisen kerran jossain puolenvälin paikkeilla, tällä tokalla kerralla tosiaan jo alkumetreillä. Muistan vaan että elokuva päättyy johonkin kolikoissa makaavaan lohikäärmeeseen. Huoh.

  Tykkää

 2. Mä nyt rakastan kaikkee, mikä hiukankin liittyy ns mihintahansamystiseen leffaan :)! Mutta, vielä kolme vuotta sitten en mäkään päässyt sisälle esmes Taru Sormusten herra-trilogiaan… mutta, sitten nekin vain napsahtivat sydämeen, ja siellä ne nyt kaikkine Hobitteineen päivineen ovat sulassa sovussa ♡ ja leffaelämykset saivat uutta kulmaa.

  Mua taas kiinnosti miettiä (?!) tässä joulun ajan, että kuinkahan kauan oikeesti tätä ns perinnettä tullaan jatkamaan täällä ylipäätään? Kun tuntuu, että sellaista murroskautta mennään pitkin poikin ja hmmm… välillä lujaakin uutta kohti 😉

  No, mutta toivotan sinne lokoisaa tulevaa vuotta ja ps. meilläkin on osalla ikuinen pelikielto! ☆☆☆

  Tykkää

 3. Jotenkin koko Tolkienin tuotanto on ontunut kohdallani alusta asti. En muista mitkä elokuvista olen nähnyt (aika monta), enkä muista mitä niissä tapahtuu. Ehkä vika ei olekaan katsottavasssa vaan katsojassa, köh…

  Lokoisaa tulevaa vuotta Mia! Kiva kun olet täällä.

  Tykkää

 4. Olen itse suvereenisti vältellyt TSH-elokuvia nyt jo aika monta vuotta. Vetoan aina siihen että haluan ensin lukea alkuperäisteokset ja siten verrata niitä elokuviin. En vain ikinä pääse kirjoihin asti koska on niin monta genreä ja uutta sekä vanhaa lukulistalla olevaa kirjaa että niitä ne eivät ole vielä ohittanut. Lukuilmoitus myös aina hämmentää ihmisiä ”Ne on tosi paksuja, kai sä tiedät?”. Joo, wasn't born yesterday ;).

  Tykkää

 5. Laura! Näin viime yönä unta, jossa sinä ja Julia (jota en siis todellakaan ole tavannut) joitte korkkarit jalassa ja pikkumekot päällä samppanjaa uima-altaassa ja räppäsitte rivoja. Kyllä muuten aamulla herätessä hymyilytti. Että hyvää yötä vaan sinnekin!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s