Kalenterikriisi

 

Epätoivoinen kalenterimuija tässä moi.

Olen jokavuotisen ongelman edessä: en löydä mistään hyvää, toimivaa pöytäkalenteria. Voisi luulla että tässä paperiteollisuuden luvatussa maassa ei törmäisi vahingossakaan tämänkaltaisiin ongelmiin, mutta niin vaan vuodesta toiseen ahdistun saman asian äärellä.

En tarvitse taidekuvia, kullattuja kulmia tai käsinsilitettyjä artesaanisivuja. En halua kierrevihkoa, tsemppilauseita tai inspiroivia viikkotehtäviä. Haluan tavallisen A5-kalenterin, jossa on tilaa merkinnöille kuten: mummola, kahvakuula, Tre-Hki.

Suurin ongelma on tämä: haluan löytää kalenterin, jossa päiville on omat pystysarakkeensa. Mikä ihme siinä on, että lähes jokaisessa kalenterissa päivät on pinottu vaakatasoon?! Haluan katsella merkintöjäni ylhäältä alas, aamusta iltaan.

Etsinnässä ulkomuodoltaan mahdollisimman simppeli tapaus. Plussaa olisi suomalainen kalenteri kotimaisilla juhlapyhillä ja nimipäivillä (en millään muuten muista niitä), mutta sekään ei ole tässä epätoivossa mikään pakko.

Kaikki vinkit otetaan vastaan!

Laura

24 Comments

 1. Minulla on käytössä ehkä jo kolmatta vuotta Burden Study-kalenteri (opettaja kun olen, elokuusta elokuuhun kulkeva aika on vain luonnollista). Täydellinen formaatti: pystysarakkeet päiville kellonaikamerkinnöillä, suomalaiset juhla- ja nimipäivät, kovamuoviset kannet ja kierrelehtiömalli kuminauhalla. Kannet voi itse askarrella (=sujauttaa muovitaskun väliin jonkun kivan kuvan/postikortin) ja kyllästymistä voi ehkäistä vaihtamalla kansikuvaa välillä. En tiedä, saako näitä vuosikalenterina, mutta toivottavasti!

  Tykkää

 2. Tunnen tuskasi, sillä painin joka vuosi saman ongelman kanssa. Lisäksi havahdun usein uuden kalenterin tarpeeseen, kun vuodenvaihteeseen on enää päiviä – ja on sanomattakin selvää, että kaikki parhaat kalenterit on viety nenäni edestä. Tänä vuonna ratkaisin ongelman hyvissä ajoin, kun törmäsin kotimaisen Polkka Jamin kalenteriin (http://kauppa.polkkajam.com/product/1166/viikkokalenteri-2017#.WDwr9GR946U). Se täyttää kaikki tarpeeni: A5-koko, pystyviikot sekä nimi- ja pyhäpäivät kummallakin kotimaisella. Lisäksi suloinen kalenteri miellyttää visuaalista silmääni. Mikä ilo olla kerrankin ajoissa liikkeellä!

  Tykkää

 3. Ei ole A5 vaan pienempi (hartiavaivainen minimoi _kaikkea_ kantamista), mutta Burden kevyt Exclusive on ollut valintani vuosikaudet. Päivät pystysarakkeina, aukeamalla yksi viikko, suomalaiset juhlapyhät ym., ei turhia tieto- tai taidesivuja, erillinen osoitevihko. Saa paksummilla ja ohuemmilla irtokansilla; kerran kun ostaa tukevamman niin kannen voi kierrättää sen halvempien tilalle seuraavina vuosina. Itse tykkään että kierrevihko on avautumisen kannalta hyvä ja siihen saa näppärästi kynän kiinni.

  Ei niin ettäkö olisin tätä kalenteriasiaa optimoinut kouluajoista lähtien, kröhm…

  Tykkää

 4. Ah, kalenterioptimointi! Se on tärkeä hankinta; kannathan sitä mukana koko vuoden! Mulla on tainnut joskus ollakin Burde! Vuosien suhertamisen jälkeen olen tullut siihe tulokseen, että A5 on mulle pakko; pienempään menee hermo ja jää suttuineen laatikonperälle. Mutta Burdella on isompiakin, pitääpä katsastaa. Kiitos muistutuksesta!

  Tykkää

 5. On! Moleskine on kyllä ihan hyvä (varsinkin noilla alehinnoilla, on yleensä aika ylihinnoiteltu) mutta paperi on sen verran kiiltäväpintaista ettei meinaa lyijäri tarttua. Varasuunnitelma se kuitenkin on, jos ei sopivampaa löydy.

  Tykkää

 6. Mulla on ollut jo vuosia Moleskine, ja herään aina tähän asiaan liian myöhään ja sitten metsästän kalenteria hiki hatussa ja paniquessa 😀
  Nyt vähän innostuin tuosta Polkka Jamista, josta Maarett oli vinkannut… Hmm….
  Joka tapauksessa kalenteri olis hankittava, kun ens vuodelle oon sopinut jo keikkoja ja sun muuta.
  Kerro sitten, mihin päädyit!

  Tykkää

 7. Tätä samaa kalenterimallia näin ainakin täällä Turun Sokoksella useammalla muullakin kansityylillä (vaikka Polka Jam on sekin kiva), vaikutti just sopivan simppeliltä olematta tylsä! Itsekään en kaipaa ylimääräistä sälää ja pystysarakkeet on kivat.

  Tykkää

 8. Ooh! Tämä malli on tällä hetkellä kyllä ykkösenä. Polka jam on kyllä ihan söpö, mutta en ole varma eläinkuvioista. Kaipa ne mukana keikkuisivat, mutta kiva tietää että vaihtoehtoja on.
  Jos ei Tampereelta löydy, lähden ehkä toiviomatkalle sil puol jokke. (Anteeksi, oli pakko.)

  Tykkää

 9. Nyt skarppina, vielä on hyvää aikaa löytää sopiva! Mä olen useimmiten hyvissä ajoin, mutta aina yhtä tuskanhikinen. Instan puolella sain vinkin myös toiveitani vastaavasta Tom of Finland -kalenterista. Miksi ei!

  Infoan sitten mihin päädyin!

  Tykkää

 10. Töissä käytössä ollut Business 2016; pystyt päivät, oikeassa reunassa palstan verran tilaa muistiinpanoille, puolikovat kannet, ei kierresidontaa (vasemmalla kädellä kirjoittavalle aivan ehdoton vaatimus!)
  Privaattielämässä käytössä Moleskinin muistikirja, johon ihan itse olen riipustellut kalenteriruudukon.

  Miten voikin olla jokavuotinen tuska tämä kalenterituska?
  Niin hauskasia ja herttaisia kuin monet kalenterit ovatkin, en silti halua omaan kalenteriini mitään vitsejä tai voimalauseita tai mukahauskoja sarjakuvanpätkiä. Väärälle päivälle osuvat kumminkin 🙂

  Tykkää

 11. Semmoinen kommentti tuosta Polkka Jamista, että se on nätti ja melkein täydellinen, mutta siinä on ”tyhjiä” tai kuvitettuja viiva- tai ruudukkosivuja viikon keskellä siellä täällä. Ja niin nättejä kuin ne onkin… niin, se ei vaan sopinut mulle, kun sitten ei näe koko viikkoa.

  Itselle tuo kierresidonta on se juttu, että en valitettavasti osaa nyt vinkata muuta. Timex on edelleen vaan se paras, vaikka tässä nyt olen muutaman viime vuoden aikana kokeillut erilaisia. Ensi vuodelle ostin vaakaviikkoisen, saas nähdä kuinka käy 😀

  Tykkää

 12. Ihanaa, kun meitä perinteisen kalenterin käyttäjiä riittää! Itse olen tylsästi käyttänyt Moleskinea ja tilaillut välillä oikeanlaisen version kotiin. Tällä kertaa vedän ässän hatusta ja kokeilen kohuttua bulletjournalia, sillä tykkään raapustella ja suunnitella kaikenlaisia listoja yli kaiken. Suomalaisessa näin siihen valmiin versionkin, mutta päätin laittaa sen alulle ihan itse. Täältä löytyy aiheesta lisää http://bulletjournal.com/ ja Instasta ideoitakin yllin kyllin #bulletjournal. Saas nähdä joudunko ostamaan vielä kalenterin kesken kaiken.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s