Nyt on vähän huono hetki

Päässä soi ”Mä en taaahdo olla enää Carrie…” (Tai Kartsa, niin kuin tässä talossa tavataan laulaa.)

Paljon sitä ihminen tahtoisi. Olla enemmän jotain, mitä milloinkin. Olla heittäytyväisempi, rohkeampi, uskaliaampi haistattamaan pitkät tilanteen niin vaatiessa. Elinvoimaisempi nyt ainakin, timmimpikin. Tiukempi sanomaan ei, höllempi sanomaan joo todellaki.

Mutta ihmisessä on tietty määrä soluja, tietty pinta-ala jota muokata omanlaisekseen (ja joka kyllä muokkautuu ihan lupaa kysymättäkin) – tietty määrä harmaata aivokapasiteettia josta pilkkoa prioriteettinsa.

Ei voi ottaa mitään vastaan jos on jo kaikesta täysi. Siinäs sitten muuttelet elämäsi palikoita.

En toden totta tiedä mitä itseltäni ja elämältäni haluan. Olen yrittänyt miettiä sitä lähiaikoina, johtuen ehkä siitä että vuosi lähenee vääjäämättä loppuaan ja olisi aika tehdä henkinen tilinpäätös. Tuntuu että asiat junnaavat paikoillaan; ajatukset rullaavat samaa ruostunutta rinkiään, naama on sameampi versio vuodentakaisesta, töidenkään osalta ei mitään raportoitavaa. Vuosi kuusitoista vaihtuu pian seitsemääntoista, ja olen elämässäni samassa pisteessä kuin vuosi sitten. Vaikka en oikeasti ole – asun eri osoitteessa, kirjoitan eri osoitteessa ja tukkakin on venynyt jo korvien alle. Mutta tuntuu kuin eläisin päänsisällä samaa päivää uudestaan ja uudestaan – eikä se päivä muuten todellakaan ole mikään sunnuntai, ehkä korkeintaan keskiviikko.

Nyt keitän teetä, pesen venyneen tukkani ja toivon herääväni maanantaista.

 

Laura

 

8 Comments

 1. Hö. Päässä on sanat jotka tähän kommenttilooraan -kuuluu-, mutta… öh, nekin painuivat jonnekin tuonne minne muisti ei ulotu :)… outoa! Eipä kuulu mun tapoihin 🙂

  Tunnistan tuon olotilan jostain. Nyt kuitenkin itsellä on alkanut jotenkin niin ihana kausi kaikkine uusine juttuineen ja duunikin rullailee omalla painollaan, että sitä luulee, että muilla on sama fengsui meneillään ♡

  Pakko linkata sullekin mun ihka uudet sivut, jotka tässä vähän sika sitten näkivät päivänvalon:)
  http://www.miakuusisto.fi

  Valoisampaa viikkoa ☆

  Tykkää

 2. ”Ei voi ottaa mitään vastaan jos on jo kaikesta täysi. Siinäs sitten muuttelet elämäsi palikoita.”

  Niinpä. Vaikka aikataulussa olisi sinänsä tyhjää, mutta päässä ei, on aika vaikea alkaa tekemään mitään uutta. Itse elän valmistumisen häämöttäessä jonkinlaisessa kokoaikaisessa muutostilassa, jossa mikään ei oo varmaa, mutta oon silti niin kiireinen ja täynnä sitä epävarmuutta, etten uskalla ottaa mitään uutta vastaan siinä pelossa, etten jaksakaan.

  Tykkää

 3. Mut hei, hyvät tikkarit! Ihan parhaat, jos noi on siis mansikka-kerma ja cola. (Kirsikka on vähän bubbling under).

  Et ei paha nyt kumminkaan.

  Sanot vaan päättäväisesti että time out, päätöksiä ja valintoja tarvii tehdä vasta kun se loppuu, siihen asti vaan elelet. Voi niinkin mennä. Se tulevaisuudelta haluamisen tietäminen tulee vastaan kun on aika.

  Tykkää

 4. Oh, tunnistan niiiin hyvin tuon tilan kaiken välissä. Enkä tiedä miten ratkaista se kaikki; pitäiskö vain repäistä ja ottaa riskejä. Usein ne kaikessa riipivyydesään kannattavat, saavat ihmisen tuntemaan elävänsä.

  Valoa syksyysi, paikka löytyy kyllä.

  Tykkää

 5. Mansikka-kerma on ihan ykkönen tsuppiksista, mutta tikkarien kruunaamaton ykkönen on todellisuudessa Bonbonin keltainen.

  Et ei paha. Ei oikeestaan ollenkaan paha.

  Tää oli ihana kommentti. Kiitos kaista, onneksi onneksi olet täällä.

  Tykkää

 6. Voi ole hyvä vain, kiitos itsellesi että kirjoitat. Ja otat kuvia tikkareista.

  Hyvä vain saada muistutusta siitäkin, että elämässä voi olla suunnitelmia ja tavoitteita, itse kun luistelee kaaoksensietämismentaliteetilla arjesta arkeen, repien välillä ilonpilkahdusta vaikka siitä että Sergio Ramos twiittaa maailman söpöimmän onnitteluviestin Gareth Balelle uuden sopparin johdosta.

  Hyvä että joku jossain tietää mitä tulevaisuudelta haluaa, ja hyvä että se joku on Real Madrid. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s